LUONTOKUVIA

Tuomo Koskinen

11.3.2006 Halikonlahti

Viiksitimaleita !! Kolmen päivän etsintöjen jälkeen ne löytyivät. Paikka oli kyllä tiedossa, mutta tiheän ruovikon ja piilottelevan luonteensa takia niitä oli vaikea löytää. Parvi koostui kuudesta linnusta. Yhteiskuvaan en niitä saanut, vaikka parvi eteni ruovikossa varsin tiivinä ryhmänä. Edetessään korrelta toiselle timalit päästelivät koko ajan hiljaisia tzirp-tzirp ääniä. Näin ne ilmeisesti tietävät missä toiset ovat ja parvi pysyy paremmin koossa.

Rauhallisesti liikkumalla ruovikon sisällä timaleita on varsin helppo lähestyä ja kuvata. Ainoastaan 100 kortta kuvaajan ja linnun välissä hiukan haittaa, joten välillä homma oli aikamoista kuvauslinjan hakua. Aina oli joku korsi väärässä paikassa :)

Kirjallisuuden mukaan viiksitimalit voivat kasvattaa jopa 4 pesuetta kesässä. Ja alkukesän poikaset voivat jo pesiä saman kesän lopussa :O Tuon perusteella voisi olettaa, että timalikanta kasvaisi hurjaa vauhtia. Ilmeisesti kuitenkin kova talvi vaatii veronsa.


sivun alkuun

26.2.2006 Latokartanonkoski

Valokuvauksen kannalta Latokartanonkoski on ongelmallinen paikka. Joki virtaa jyrkkien mäkien välissä ja aurinko ei, varsinkaan näin talvella, tahdo millään yltää jokeen asti. Kosken ylä-osassa aamu aurinko sentään yltää veteen asti. Siellä kolmen koskikaran ryhmä sukelteli ahkerasti ruokaa etsien. Yllättävän hyvin tulivat toimeen keskenään. Ilmeisesti ruokaa riittää joessa. Tosin liian lähelle tullut naapuri hätistettiin nopeasti kauemmas nopealla takaa-ajolla aivan vedenpintaa viistäen.

sivun alkuun

11.2.2006 Hamarijärvi

Hamarijärven takaosasta lähtee laskuoja, joka virtaa Sahajärveen. Oja ei ole suuren suuri, mutta näyttää elättävän ainakin yhden koskikaran. Pienen jäälautan reunalta lintu tähysteli veden alle ja teki lyhyitä sukelluksia ruuan perässä.

sivun alkuun

© Tuomo Koskinen