LUONTOKUVIA

Tuomo Koskinen

6.11.2016     Hamarijärvi  ja Sahajärvi 

Puolipilvinen päivä noin 5 astetta pakasta ja muutama sentti lunta maassa. Hamarinjärven kirjakkalan puoleisen padon luona muutama koskikara. Sahajärven rannalla jyrkänteen luona palokärki ja harmaapäätikka. Harmaapäätikkaan en ollut ennen törmännytkään.
Harmaapäätikka (uros)


Harmaapäätikka (uros)


Koskikarasivun alkuun


23.6.2016     Hamarijärvi   

Palokärki on tehnyt pesän korkealle haapaan. Kaksi nälkäistä poikasta odotti  ruokaa malttamattomana. Heti kun emo saapui pesäpuulle alkoi käheä-ääninen kerjääminen. Jännä juttu tuo ääntely. Kai tuolla on tarkoitus herättää emon kiinnostus ruokkimiseen? Paremman käsityksen ääntelystä saat katsomalla videon ruokinnasta. Noin 30-60min välein koiras kävivät ruokkimassa poikasia. Myös molemmat poikaset olivat koiraita. Koiraan erottaa siitä että punainen päälaki jatkuu aivan nokkaan asti, kun se naaraalla on vain takaraivolla. Muutaman tunnin tarkkailun aikana en nähnyt kertakaan naaraan käyvän pesällä. 

sivun alkuun


6.1.2016     Latokartanonkoski, Kiskon joki   

Pakkasta 22 astetta. On se ihme, että pikkuruinen hippiäinen selviää tässä kelissä. Jatkuvaa ruuan hakua ja kaikki höyhenet pörröllään auttavat selviämään seuraavaan päivään.hippiäinen


puusaukko :)


kuurankukkia eteisen ikkunassa by Veenasivun alkuun

© Tuomo Koskinen